Informace ze světa Lego

Legenda mezi hračkami. Kostky, kostičky, speciální dílky a velké stavby!

 

Lego nabízí prostor pro fantazii a kreativitu. Firma byla založena v roce 1932, název  vychází z dánských slov a v překladu znamená, hraj si dobře“! Výrobky Lego se prezentují vysokou kvalitou a širokým portfoliem, které nabízí speciální edice. Najdeme zde například Lego – Harry Potter, Lego Starwars, Marvel, Ninjago nebo City.

 

 

GUEST_4a051d57-3e1e-44dc-b13e-71df53e94bd5ImgW

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pro naše nejmenší byla vytvořena kategorie Lego Duplo a pro velké Lego Architecture. Ať už velké nebo malé dílky, složité stavby nebo jednoduché domečky, Lego je vždy správná volba!

Věděli jste, že....

V Martonii jsme blázni do hraček? Jsme milovníci Lega a zábavných faktů. Všechny krabice Lega jsou u nás jako doma, přebíráme je se srdíčky v očích a když k nám dorazí, držíme se, abychom místo kanceláře nevytvořili Legoland. Dohledali jsme pro Vás ve světě internetu několik zajímavých faktů, které jistě zaujmou i Vás.

1) Kolik kostek bylo od roku 1932 vyrobeno? Celkově to dělá neuvěřitelných 600 miliard různobarevných kostiček, což znamená asi 82 LEGO kostek na každého obyvatele naší planety.

2) Rádi stavíte podle sebe? Vytváříte kombinace a originální stavby? Bylo spočítáno, že pouze šest kostek s osmy “čudlíky” je možné zkombinovat na  915 103 765 způsobů. V případě pouhých dvou kostiček se jedná o 24 způsobů.

3) A co nějaké rekordy? V Itálii LEGO kostičky použili ke stavbě 35 metrů vysoké věže, na tento unikátní výtvor stavitelé spotřebovali přibližně 550 tisíc kostiček. A co vytvoříte Vy? https://www.martonie.cz/lego/

 

 

1920521319

 

Doufáme, že si s námi rádi posedíte u dalších článků, které pro Vás připraravujeme a budete se s námi zábavně vzdělávat. Připravujeme pro Vás fakta ze všech kategorií našich hraček. A pokud si nějakou z nich objednáte domů, prozradí Vám nejnovější drby ze své kategorie sama!

Váš tým,

❤️Martonie❤️