Proč je dobré koupit usínáčka

Usínáčkem jsou většinou nazývány plyšové hračky, které vydávají klidné a tlumené zvuky přírody, jako je šumění lesa nebo bublání potůčku (tzv. bílý šum). Některé zase hrají jemnou melodii, která pomáhá dětem se zklidnit po náročném dni a snadněji usínout.
Kombinací obojího je třeba tato sovička, která navíc disponuje i projektorem noční oblohy a tak starší děti mohou za zvuku příjemné hudby pozorovat hvězdy v mnoha barvách. 

Proč je dobré mít usínáčka? 

Jak všichni víme, rituály a řád dětem dodávají jistotu. Když budou mít svou hračku, která je čeká každý večer v postýlce, usnadní jim to usínání, ať jsou kdekoli. Na hračku budou zvyklé, budou se s ní cítit v bezpečí, takže když pak budou muset spát třeba u babičky nebo ve školce, nebude to pro ně tak velká změna. Budou mít s sebou něco, co dobře znají. Už jen ten pocit, že mají plyšového kamaráda, je uklidní.

Kdy usínáčka pořídit?

Čím dříve, tím lépe. Většina těchto hraček je určena pro věkovou kategorii 0+. Ne všechny jsou hrací, některé jsou spíš takové dečky, někdy označované jako muchláček. Ty jsou vhodné spíše pro miminka. Některé maminky nám sdělily, že chovají miminko v náručí i s usínáčkem. Když pak miminko položí do postýlky, cítí maminčinu vůni i z usínáčka a tak je klidnější a lépe spinká



Někdo pořizuje usínáčky už v těhotenství a pouští melodie miminku přes břicho. Možná vás to překvapí, ale spousta rodičů potvrzuje, že miminka pak po narození na hudbu reagují zklidněním, protože už ji znají. Skvělým usínáčkem s ukolébavkami je třeba tento medvídek v růžové nebo modré barvě.

Z vlastní zkušenosti můžeme říct, že usínáček nemusí být nijak speciální. Může to být obyčejná plyšová hračka, která vydrží dítěti až do školních let. Může to být medvídek, nebo třeba tento slon, který je určený dětem od narození a často to bývá i jejich parťák do školky.



Usínáčkem se může stát i měkká panenka. Dbejte na to, aby usínací hračka neměla žádné tvrdé části, o které by se dítě ve spánku bouchlo nebo otlačilo. Usínáček by měl být měkký a hebký, aby se k němu příjemně tulilo

Věříme, že ať vyberete vašemu děťátku jakýkoli typ usínáčka, pomůže mu ke klidnějšímu spánku. A vám vlastně také.