Magické květinové chaloupky

Tyhle tři chaloupky nás naprosto uchvátily. Nejsou totiž jen obyčejným domečkem, se kterým si děti pohrají a pak stojí v koutě. Jsou mnohem víc!
Po zasetí přiložených semínek (zemina je také součástí) se po pár týdnech promění v nádherný květinový domeček. Slouží pak jako hračka a zároveň i jako dekorace v pokojíčku nebo v koutě zahrady.



Všechny tři domečky mají navíc příslušenství k pěstování - malé zahradní náčiní a roztomilou konvičku na zalévání. Nechybí ani stoleček se slunečníkem a dvě židličky pro případ, že by se v domku zabydlela víla nebo skřítek.
Proč se chaloupkám říká magické? Protože kromě toho, že dokáží rozkvést, tak po zmáčknutí tlačítka barevně svítí světýlko uvnitř domečku a hraje hezká melodie. A v čem se domečky liší?

Domeček s duhou vytváří tajemnou páru, což působí naprosto pohádkově a navíc obsahuje figurku pejska.

Domeček ve tvaru stromu je o něco menší než druhé dva, a tak se pohodlně vleze i do malého pokojíčku na parapet, kde díky dostatku sluníčka nádherně pokvete. Součástí jsou dva motýlci.

Chaloupka Květináč má zase specialitu v podobě houby, do které když nalijete vodu, tak z ní "prší" na zasetá semínka. Každá z chaloupek má tedy svoje kouzlo.




Ke hře můžou děti využít jakékoli drobné panenky či postavičky jako jsou zvířátka Pet Shop, zvířátka Atlas nebo vlastnoručně vyrobené figurky z přírodnin. 

A co je na chaloupkách úplně nejlepší? Přeci to, že se s nimi děti učí hrou! V každém balení najdete kromě návodu na zasetí i letáček o tom, proč rostliny potřebují vodu, světlo a vzduch. Jak funguje fotosyntéza? Jak se stane to, že z malinkého semínka vyroste květina? Děti se naučí jak to v přírodě funguje zcela přirozeně.

Hlínu je potřeba každý den kontrolovat, aby nevyschla. Podpořte děti v samostatnosti a zodpovědnosti a dejte jim za úkol hlídat, zda mají semínka dostatek vláhy. Že květinky nevyrostou přes noc je jasné. Děti se tedy zároveň učí trpělivosti a vytrvalosti. Vše má svůj čas. Až se jednoho dne objeví první lístečky a později rostlinka, uvidíte to nadšení! Až obroste celá chaloupka, jistě to dětem posílí sebevědomí.

 

I vy na ně budete pyšní. Však se pak podívejte, co dokázaly! Z prázdného plastového domečku vytvořit svou pílí takovou krásu! 

Na první pohled by člověk řekl, že chaloupky jsou hračkou vhodnou na jaro. My si naopak myslíme, že jsou ideálním vánočním dárkem. Podle návodu obrostou za cca 7 týdnů. Když je zasejete po Vánocích, pokvetou koncem února. To je doba, kdy už má většina lidí studené zimy nad hlavu a vyhlíží jaro. A právě rozkvétající chaloupka může být tím prvním poslem tepla. Na jarní vycházce pak můžete nasbírat pěkné kamínky a prázdné šnečí ulity a svou chaloupku dozdobit k dokonalosti.

Sledujte na našem instagramu jak obrůstá námi zasetá chaloupka.

Už máte vybraný svůj domeček? Pro čtenáře blogu máme slevu 7% na všechny domečky. Stačí v nákupním košíku použít slevový kód BLOG7 a sleva je vaše.

Ještě jste nedopili kávu? Přečtěte si některé další články na blogu.